Onze filosofie 

 

        

 

 Openingstijden:
 

 dinsdag t/m vrijdag

 8.00 - 17.30 uur
 

 zaterdag
 8.00 - 16.00 uur

 

 

              

Natuurslagerij Koeman winnaar diverse prijzen

 

combiprijzen

Op de Landbouwdag 2011 te Alkmaar is Natuurslagerij Koeman in de prijzen gevallen.

De keurders in de categorie 'Zwartbont vrouwelijk slachtvee' kenden de eerste prijs toe aan Jan Koeman en Ger van der Gragt die de prijs persoonlijk in ontvangst mocht nemen.

 

2013

Ook dit jaar viel de Natuurslagerij weer in Purmerend en Alkmaar in de prijzen in de catergorie 'slachtvee vrouwelijk' hieronder enige foto's;

 

combi ger....


 

inkoop

Ger van der Gragt selecteert en koopt zijn eigen runderen in bij twee mesters in Schermer en Middellie. Na een mooi leven in de Wei worden ze geslacht bij Jan de Lange in Middenbeemster.

 

 

verpakking 2

slow food

Ger richt zich vooral op mensen die bewust bezig zijn met eten en met de kwaliteit van het leven. Daarom verkoopt hij ook kaas en eieren, appel- en perensap in de meest natuurlijke vorm; in het voorjaar aardbeien en vanaf eind oktober organische zuurkool.
Natuurslagerij Koeman is lid van 'Slow Food', een organisatie die naadloos aansluit op de eigen filosofie. Slow Food is in 1986 in Italie opgericht, als tegenhanger van 'Fast Food'. Sinds 1989 is het een internationale organisatie.
De filosofie: "Eten is een essentieel deel van ons leven, of we nu barbequen, minutieus met stokjes eten, om de keukentafel zitten of uitgebreid dineren in een chic restaurant.
En ons leven wordt een stuk leuker als we beter en lekkerder eten en ook de tijd nemen om er uitgebreid van te genieten."

Slow Food wil het plezier van lekker eten combineren met bewust en verantwoord leven. Slow Food staat achter de principes van de organische landbouw, zoals zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu; het terugbrengen van het gebruik van pesticiden en het handhaven van de bodemvruchtbaarheid. Daarnaast wil Slow Food waarborgen dat producten traditioneel zijn, natuurlijk, veilig en bovenal voortreffelijk van smaak. Zet Slow Food op tafel en herontdek de vergeten smaken en geuren van traditionele streekgerechten. Aan certificering van Slow Food-producten wordt gewerkt.


Slak
Het symbool van Slow Food is een slak: een slak heeft geen haast en eet zich kalmpjes een weg door het leven. Meer informatie over Slow Food en over het lidmaatschap dat voor iedereen toegankelijk is vindt u op
www.slowfood.nl.slow food logo

 

eigen fabrikaat

 

 

 

 

rookvleesweb

Eigen fabrikaat

Jan Koeman is verantwoordelijk voor onze eigen productie

 

De ambachtelijkheid van Natuurslagerij Koeman komt pas echt tot zijn recht bij de in eigen slagerij gemaakte producten. De rij zelfgemaakte producten in eigen rokerij, worstmakerij en zouterij is indrukwekkend. Met trots presenteren wij de volgende speciale producten van biologisch eigen fabrikaat:

 combi groot